Niet alleen aantal gevallen werkstress loopt op, ook de kosten

91
⏰ Leestijd: 2 minuten

Werkgevers zijn steeds meer geld kwijt aan personeelsverzuim als gevolg van werkstress. De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben aan het begin van de Week tegen Werkstress hun onderzoek gepubliceerd. Hieruit blijkt onder andere dat de jaarlijkse kostenpost voor werkgevers 2,8 miljard euro is. 

Stress op het werk groeit

Dat is 300 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Het werk draait steeds vader om het presteren, sneller en efficiënter werken. Zo’n 1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-outverschijnselen. Bij 35 procent van alle verzuimgevallen wordt daadwerkelijk werkdruk of werkstress als reden voor verzuim gegeven. In totaal gaat het om 11 miljoen ziektedagen door werkstress. Omgerekend is dat 8100 euro per werknemer, hebben de onderzoekers van TNO en CBS berekend.

Stress neemt al jaren toe

Werkstress neemt al jarenlang toe en heeft grote maatschappelijke en economische gevolgen. TNO en CBS hebben in 2018 de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden afgenomen. Hieruit blijkt dat 17,3 procent van de werknemers in Nederland ernstige burn-outklachten heeft. Dit zijn vooral jonge mensen tussen de 25 en 34 jaar.

Verzuim voorkomen

Als werknemer kun je maatregelen nemen om stress te verminderen. Maak bijvoorbeeld afspraken wanneer je wel en niet bereikbaar bent en zet je werkmail niet op je telefoon. De werkgever heeft ook een verantwoordelijkheid om de werkdruk tegen te gaan. We geven een aantal mogelijkheden:

  • Het voorkomen van verzuim begint bij een goede werkplek. Zorg bijvoorbeeld dat bureaus op de juiste hoogte staan, de temperatuur goed geregeld is, dat er voldoende frisse lucht is en voldoende daglicht.
  • Daarnaast is een prettige werksfeer van belang. Werknemers zullen zich minder snel ziekmelden als de sfeer op het werk prettig is. Hou dit als manager goed in de gaten en grijp in als mensen worden buitengesloten.
  • Merkt u dat een werknemer minder functioneert? Dat hij zware belasting vermijdt? Is een duidelijke gedragsverandering zichtbaar? Dit kan wijzen op psychische klachten. Ga met de werknemer hierover in gesprek en vraag eventueel hulp van een bedrijfsarts. Doe in samenspraak aanpassingen om uitval en grotere schade te voorkomen.
  • Hoe een medewerker privé in zijn vel zit kan grote impact hebben op het functioneren. Komt het ziekteverzuim bijvoorbeeld door problemen met kinderopvang, kijk dan naar mogelijkheden voor thuiswerk of aangepaste werktijden.